Facebook

Facebook kan vise at du er interessert i medier og ny teknologi.

Virkelig? Kan Facebook være en del av jobbsøkeprosessen?

Det er relativt bred enighet om at Facebook er det mest private rettede av de sosiale mediene. Det er derfor helt vanlig å ha en lukket Facebook-side, og dette vil ikke virke rart eller mistenkelig. Men Facebook er også uten sidestykke det mest brukte sosiale mediet i Europa, og det kan være noe å hente på å bruke nettverket sitt også der når du søker jobb.

Dette kan du enten gjøre ved å ha en lukket profil med et stort nettverk som du også involverer i jobbsøket ditt, eller du kan ha en åpen profil så rekrutterere eller sjefer kan bli bedre kjent med deg.

Velger du å ha en åpen Facebook-profil, anbefaler vi å tenke gjennom hva du har liggende der. Du trenger ikke være like profesjonell som på LinkedIn, Facebook kan tvert i mot være en god måte å vise litt ”farge” på, men ikke skriv noe du ikke ville vært komfortabel med å si i kantinen til kolleger du ikke kjenner godt.

Ikke bare vær oppmerksom på deg selv, tenk litt på hva vennene dine skriver på veggen din og hvilke bilder de tagger deg i. Alt dine venner gjør vil ikke automatisk reflektere på deg, men det er med på å danne et helhetsinntrykk.