LinkedIn

LinkedIn er ett forretningsorientert sosialt nettverk som man kan bruke for å utvide sitt forettningsmessige nettverk.

Bruk tid på profilen din
Lag en god profil. Jo bedre profil, jo større nytteverdi vil denne kunne ha. LinkedIn har en hjelpsom prosentsats for hvor komplett profilen din er, og du bør ha som mål at denne er 100 prosent. Legg inn utdannelse, arbeidserfaring og evt. kurs.

Få anbefalinger. Å be om en LinkedIn-anbefaling er ikke det samme som å be noen om å være referanse for deg. Nettopp fordi LinkedIn er blitt en viktig profesjonell arena, bruker mange kanalen til å sjekke folk de skal i møte med, eller nye samarbeidspartnere og kolleger. Å legge litt tid i å få en god profil, med anbefalinger, betyr dermed ikke nødvendigvis at du er aktivt jobbsøkende.

Bygg nettverk. LinkedIn er ikke Facebook, og her kan du legge til folk du ikke kjenner godt. Selv om LinkedIn og Facebook av utseende og funksjoner har blitt likere med mulighet til å ”like” ting folk har lagt ut, bør de behandles forskjellig. Legg ikke ut private ting på LinkedIn, det er ikke riktig forum.

Bidra! Det finnes mange spennende grupper på LinkedIn der du kan vise deg fram innen ditt fagområde. Her kan du knytte verdifulle kontakter og gjøre et godt inntrykk.

Oppdater profilen din. En utdatert side er nesten verre enn å ikke ha en side. Du trenger ikke legge ut statusoppdateringer om alt du gjør, men pass på at siden minimum er oppdatert på jobb og utdanning, og gjerne også på større prosjekter du har deltatt i.


Fremtidens visittkort
Legg til dine kontakter på LinkedIn. Lett å finne dem igjen, oppdatert informasjon og lett å opprettholde kontakt.
Oppdatert CV
Din digitale CV. Et tastetrykk og du kan sende CV-en din til potensielle arbeidsgivere, forespørsler til prosjekter etc. Alltid oppdatert CV.
Gjør deg søkbar
Mange hodejegere og andre som rekrutterer søker etter kompetanse på LinkedIn. Tenk søkeordoptimalisering.
Jobbannonser
Mange jobber blir kun utlyst på LinkedIn. I tillegg får du anbefaling av LinkedIn på relevante jobber.
Bedriftsprofiler
Følg aktuelle selskaper, se hvem som jobber der – kanskje du finner noen i ditt nettverk. Delta i diskusjoner. Bli sett av din drømmearbeidsgiver.
Nettverksbygging
Suveren arena for å bygge profesjonelt nettverk. Tenk langsiktig og strategisk, husk at folk flytter på seg.
Faglig påfyll
Det er veldig mange spennende grupper hvor du kan snakke med likesinnede og lære mye om ditt fagfelt. Genialt for å vise egen kompetanse.
Google
Sørg for at du er bevisst ditt eget google-søk. LinkedIn forbedrer dette betraktelig.
Personlig merkevarebygging
Summen av alt du gjør digitalt utgjør din personlige merkevare. Sørg for at dette er positivt. LinkedIn hjelper deg med å bygge opp din personlige, profesjonelle merkevare.